Stap 1: indeling en functies bepalen

De start is het opstellen van een mock-up. Een mock-up kun je beschouwen als de bouwtekening van een website. Het legt de basis van jouw website uiteen en dwingt ons samen goed na te denken over de functionaliteiten van jouw website. In deze fase kijken wij samen nog uitsluitend naar zaken als de pagina-indeling en de werking, zoals: knoppen, foto’s en menustructuren.

Indien je al beschikt over social media en statistieken van bijvoorbeeld Google Analytics, dan gebruikt Wecomm die gegevens ook graag om beter te bepalen hoe de nieuwe website gebruikt gaat worden door jouw doelgroep.

Onze gedachten, zou je kunnen zeggen, richten zich nog hoofdzakelijk op het wat, het waar en het waarom.

Stap 2: website ontwerpen

Nadat de indeling en werking van de website duidelijk is, start het ontwerpen van jouw nieuwe website. Stukje bij beetje krijgt alles vorm, kleur en inhoud dankzij het grafisch ontwerp en de toepassing van tekst en foto’s. Wecomm geeft jouw websiteontwerp een look-and-feelbeleving, zodat je precies weet hoe de website er uiteindelijk uit komt te zien. Hierdoor is jouw website 100% uniek en volledig afgestemd op de stijl die past bij jouw bedrijf, product of dienst.

Fotografie

Nadat bekend is wat de indeling en inhoud van de nieuwe website gaat worden, worden de foto’s gemaakt. De fotograaf komt bij je langs om een bedrijfsreportage /-profiel te maken. Indien je geen geschikte locatie hebt voor fotografie, organiseert Wecomm een andere locatie met eventueel figuranten.

Teksten schrijven

Tijdens het ontwerpen van de website en de technische ontwikkeling start het schrijven van teksten. Hiervoor werkt Wecomm samen met MR Communicatie uit Nijensleek. Zij is gespecialiseerd in het schrijven van teksten voor websites in de talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Stap 3: Programmeren

Zodra je tevreden bent met het ontwerp, gaat Wecomm verder met de technische realisatie ervan. Samen werken we op die manier toe naar een volwaardige website. Hiervoor gebruikt Wecomm veelal het content managementsysteem (CMS) van WordPress. Alle functionaliteiten worden geprogrammeerd en uiteraard is daarna jouw nieuwe website geschikt voor smartphones en tablets. De website kan online op jouw domeinnaam!

Websites met Wordpress

Alle websites worden gemaakt met het beheersysteem van WordPress. Dit is open source software met tal van mogelijkheden voor websites.

Sluiten
- Wecomm Academie-