Stap 1: mock-up ontwerpen.

Een mock-up kun je wel beschouwen als de bouwtekening van een website. Het legt de basis van je online domein bloot en dwingt jou als opdrachtgever en ons als webdesigner en webdeveloper heel goed na te denken over de functionaliteiten van jouw website. In deze fase kijken we nog uitsluitend naar zaken als de pagina-indeling en de werking van functionaliteiten, zoals sliders, knoppen of buttons en menustructuren. Onze gedachten, zou je kunnen zeggen, richten zich nog hoofdzakelijk op het wat, het waar en het waarom.

Fotografie

Nadat bekend is wat de indeling en inhoud van de nieuwe website gaat worden, start de fotografie. Een van de fotografen komt bij u langs om bijvoorbeeld een bedrijfsreportage te maken. Indien u geen geschikte locatie heeft voor fotografie, organiseert Wecomm een andere locatie met eventueel figuranten.

Teksten schrijven

Tijdens het ontwerpen van de website en de technische ontwikkeling start het schrijven van teksten. Hiervoor werkt Wecomm samen met MR Communicatie uit Nijensleek en Attest Communicatie uit Kampen. Dit zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schrijven van teksten voor websites.

Stap 2: Grafisch ontwerpen

Met de mock-up is een belangrijk fundament gelegd; we kunnen op basis hiervan nu een ontwerp voor jouw website of webwinkel maken. Stukje bij beetje krijgt alles vorm, kleur en inhoud dankzij het webdesign en de toepassing van typografie en beeld in het websiteontwerp. We geven je een look-and-feelbeleving van de uiteindelijke website, zonder dat hierbij enige techniek komt kijken.

De basis van het websiteontwerp is altijd de gebruiksvriendelijkheid en een duidelijke navigatiestructuur voor de websitebezoeker en een professionele vormgeving. Uiteraard wordt de website ontworpen binnen de kenmerken van de huisstijl.

Stap 3: Programmeren

Zodra u tevreden bent over het ontwerp, dan gaat Wecomm verder met de technische realisatie ervan. We werken op die manier toe naar een volwaardige website.

Iedere website van Wecomm is gebouwd in WordPress. WordPress is een open source beheersysteem en kan worden uitgebreid met plugins. Een plugin is bijvoorbeeld een nieuwsbriefsysteem of fotoalbum. Wecomm verzorgt de installatie van WordPress met alle benodigde plugins voor de nieuwe website. Standaard functionaliteiten van WordPress zijn het aanmaken van pagina’s, publiceren van nieuwsberichten en verdelen van beheersrollen. Indien er betaalde plugins van WordPress nodig zijn, neemt Wecomm contact met u op voor overleg.

Uiteraard maken we de website responsive, wat simpelweg betekent dat de website straks op alle apparaten meebeweegt met het scherm. Et voilá, veel plezier en succes met je nieuwe website!

Websites met Wordpress

Alle websites worden gemaakt met het beheersysteem van WordPress. Dit is open source software met tal van mogelijkheden voor websites.

Sluiten
- Wecomm Academie-